zaterdag 15 november 2008

Het fenomeen Sinterklaas

Sinterklaas kwam vandaag aan in Middelburg. Uiteraard daar naartoe geweest met de kids. na dat bezoek aan de sint een gesprek gehad met Xaviël.
Mamma, mogen wij vanavond onze schoen zetten??Ja, jongen dat mogen je.Leuk en dan ga jij er kadootjes in doen.Ja, dan doen mamma of Jan er kadootjes in.Joepie!!!Mamma, sinterklaas bestaat toch niet??Nee, lieverd die bestaat niet.Zwarte pieten bestaan die dan mamma??Wat denk jezelf lieverd??Ja, die bestaan want die heb ik net gezien in de stad.Ja, maar sinterklaas heb je toch ook gezien in de stad??Denk, denk, ja, maar die bestaat niet mamma.Oké, denk je dan dat zwarte pieten bestaan??Ja, want die heb ik net gezien.Lieve jongen, dat zijn mensen die zwart gesminkt zijn.Je bedoeld bruin want ze zijn niet zwart!!Oké, bruin gesminkt.Mamma, moet ik dan vanavond een bakje water en een wortel in me schoen doen??Nee, lieverd dat hoeft niet want dan leggen wij die wortel weer terug in de koelkast.Kijkt hij me met een vies gezicht aan en zegt van:Leg jij die wortel terug in de koelkast terwijl het paard van sinterklaas aan die wortel heeft staan likken!!!!!Hoe ver gelooft hij nog in de sint en hoe ver is het geloof over.Jan en ik hebben er even smakelijk om moeten lachen toen hij naar zijn kamer was.
Liefs Corinne

3 opmerkingen:

Liefs Inge zei

Prachtig verhaal, Corinne
Heerlijk logisch allemaal. Zo leuk voor later...

Groetjes, Inge

Veronique zei

haha echt leuk hoe kinderen zichzelf al zo groot vinden maar ondertussen toch nog graag geloven dat het allemaal toch echt is!

Hier was de oudste (5) bang dat de sint niet zou weten waar we nu wonen (pas verhuisd) dus heeft hij even een piet aan zijn jasje getrokken om te zeggen waar hij nu moet zijn met de kado's :D:D

Groetjes, Veronique

Nicky zei

hahaha, oh dat vind ik zo lief die periode. en ik vind t zo jammer dat wij uit die kinderleeftijden zijn (zusje en ik). gelukkig is nick er nu, dus t kan weer over een paar jaar!!!