dinsdag 6 maart 2012

Passend Onderwijs....

Ik word hier zo moe van, het vechten omdat je een kind hebt met een handicap. Wij vechten al jaren voor onze gehandicapte zoon. Hij heeft een onbekend syndroom oftewel een zeldzame ziekte. We vechten tegen artsen, scholen, de samenleving. Thuis en school zijn de veilige haven voor onze zoon, maar door de bezuinigen die er aan komen kunnen ze hem niet meer de veilige haven geven en zijn we opzoek naar een andere school binnen een andere rec vorm. De kans is klein dat hij die gaat krijgen maar de school waar hij nu zit daar worden de klassen te groot, zijn extra ondersteuning valt weg waardoor hij zal verdrinken in zijn klas. We zijn moe van het vechten, maar we vechten wel door!!!! Want voor je kind doe je alles!!!

Ik heb ooit alle ministers ons verhaal gestuurd en er was er maar 1 die terug reageerde op mijn mail. Ik heb ze in die mail uitgenodigd om een maand mee te komen draaien binnen mijn gezin en hun mochten gaan vechten tegen alles en iedereen. Ik heb ze gevraagd of hun de mantelzorgers willen worden van mijn kind want hun zijn tenslotte ook een deel van de samenleving ook al zijn ze ministers. maar blijkbaar vallen hun niet onder het mantelzorg kunnen geven naast hun werk, gezin, vrije tijd enz.

Die minister Bijsterveld, ja, hoe dom kan iemand zijn om juist deze kinderen aan te pakken. Ze heeft een beeld in haar hoofd die niet haalbaar is. Over een aantal jaren lopen veel van deze kinderen op straat en doen dingen die niet kunnen/mogen in onze samenleving en nog erger, door hun daden belanden ze in de gevangenis want ja, ze hebben geen beter voorbeeld gehad want alleen papa, mama, broertjes en zusjes houden van je, maar door de rest van de wereld wordt je uitgekotst omdat je nergens bij hoort. Wij als ouders worden er dan op aan gekeken als onze kinderen ontsporen, wij hebben het dan helemaal fout gedaan!!!

De wereld is voor een kind met een handicap al niet makkelijk maar door deze bezuinigingen wordt deze wereld nog moeilijker gemaakt en is de veiligheid ver te zoeken.

Mevrouw van Bijsterveld, onze kinderen zijn gehandicapt maar u HANDICAP is helemaal niet te begrijpen!!!!!Groeten Corinne

1 opmerking:

HOEPZIKA ! zei

heel herkenbaar. Hier ook zo'n verdriet om een zoon die niet op zijn school kan blijven. Succes met vechten!